Relaxační křeslo: Proč by u vás doma nemělo chybět a jaké vybrat?


Napsáno 29. ledna 2021 10:33


Není lepší pocit, než se po dlouhém náročném dni hezky uvelebit do křesla k dobrému filmu nebo knížce. Není ovšem křeslo jako křeslo. Pokud se v tom vašem po chvíli vrtíte a nemůžete najít pohodlnou polohu, je něco špatně. Podívejme se na to, jak vypadají a co “umí” kvalitní relaxační křesla a židle.

Velký gauč je fajn, ale nic nenahradí pohodlí ergonomicky vyladěného křesla. Možná jste někdy u rodičů nebo prarodičů sedávali do klasického “ušáku”, tedy křesla s vysokými opěradly a područkami. Taková křesla jsou opět v módě (lépe řečeno z módy nikdy nevyšla), a z dobrého důvodu!

Moderní ušáky pro všechny!

Nejen, že dobře vypadají a mohou velmi oživit váš interiér, ale jsou taky nesmírně komfortní a umocňují pocit soukromí. Vysoká opěrka nechá odpočinout nejen celá záda, ale i hlavu - k poklidnému podřimování oceníte zejména tzv. “uši” (boční strany opěradla). Područky jsou zase praktické při čtení.

Moderní ušáky jsou často vybaveny manuálním nebo elektronickým systémem ovládání polohování. Některé lze ovládat dokonce pomocí mobilní aplikace. Pokud si necháte vyrobit relaxační křeslo na míru, můžete si zvolit také doplňkové funkce, jako jsou masážní prvky či vyhřívání.

Co se potahů týče, můžete si zvolit z velkého výběru kvalitních kůží a odolných látek. Pokud máte raději kožené sedací soupravy, zjistěte si, jaké jsou rozdíly mezi hladkou a broušenou kůží

Designové křeslo Peggy

Polohovací nebo pevné křeslo?

Máme v zásadě dva hlavní typy relaxačních křesel a židlí. Tím prvním jsou polohovací, u nichž lze nastavit různé úhly opěrky a případně podnože, na kterou si můžete natáhnout nohy.

Druhým typem jsou pak pevná relaxační křesla, která jsou nejen pohodlná, ale díky svému promyšlenému designu budou také ozdobou vašeho obývacího pokoje nebo kanceláře.

Pojďme se nyní podívat na vybrané specifické produkty, abyste získali lepší představu na co se při výběru křesla zaměřit.

Relaxační křeslo Zaragoza

Novinka na trhu, která už na první pohled vypadá neodolatelně, je navržena s ohledem na aktuální trend jednoduchosti a čistých, elegantních linií. Relaxační křeslo Zaragoza zaujme atypickým zpracováním područek, které svým tvarem připomínají křídla.

Jednoduše řešené polohování (včetně opěrky hlavy) řídí dva skryté servo-motorky. Můžete si sami zvolit, zda bude křeslo potažené luxusní broušenou nubukovou kůží, broušenou kůží L60 nebo klasickou pigmentovanou kůží, aby vám hezky ladilo s designem vašeho interiéru.

Relaxační křeslo Zaragoza

Relaxační křeslo Luca

Další zbrusu nový přírůstek v sortimentu je toto měkoučké elegantní křesílko Luca. Vypadá jako klasický ušák, ale nenechte se mýlit! Polohovací mechanismus ho v mžiku promění v komfortní lenošku s podnožkou, na kterou si můžete natáhnout své bolavé nohy.

Už tak luxusní křeslo lze vyšperkovat správnou volbou materiálu potahu, který může být buď kožený, nebo látkový. Pravá či broušená kůže je prodyšná a dobře absorbuje okolní teplotu, díky čemuž budete hezky v teple.

Látka je zase velmi praktickou volbou. Toto křeslo je ošetřeno technologií AquaClean, díky které se jednoduše zbavíte nežádoucích skvrn pouhým setřením pomocí navlhčeného hadříku.

Relaxační křeslo Luca

Relaxační křeslo Britt

Moderní a designově střídmé křesílko Britt je zástupce pevných relaxačních křesel, které najdou své místo jak v obývacím pokoji, tak v pracovně či kanceláři. Skvěle zapadne jak do moderního, tak klasicky laděného interiéru.

Úzké područky a vyšší podnož dodávají křeslu vzdušnost a eleganci. Vyrábí se v několika variantách potahů, z nichž můžeme doporučit broušenou nubukovou kůži. Tu díky zavoskování oceníte v létě, kdy se nelepí, a v zimě, kdy zase nechladí.

Křesílko Britt