Obývací pokoj v anglickém stylu se vyznačuje jedinečnou elegancí a originalitou


Napsáno 4. října 2021 08:08


Interiér v anglickém stylu je elegantní a honosný. Atmosféru vlivné mocnosti mu propůjčují tmavé barvy, kožené sedací soupravy a mohutný dřevěný nábytek. 

Kůže, koberce a deky

Anglický styl si rozhodně na minimalismus nehraje. Klade důraz na kvalitu materiálů a zpracování nábytku. Kromě toho se v tomto stylu často vyskytují ručně vyrobené kusy nábytku a dekorace. Dominují mu tmavé materiály, dřevo, dekorace, koberce nebo obrazy ve zdobených rámech. Oblíbeným materiálem je ořech, dub a kov. Barvy bývají tmavší s výraznými motivy. Ty se objevují například na tapetách nebo čalounění.

Velikost: Střední

Popisek: Obývací pokoj v anglickém stylu

Nábytek v anglickém stylu

Skříně a komody jsou mohutné s prosklenými vitrínami. Uvnitř najdete barevný porcelán, sošky, vázy a svícny. Do místnosti také patří množství různorodého nábytku, jako je například příborník, pohovka v anglickém stylu, křesla, lampy, stojací hodiny nebo knihovna. Veškerý nábytek v anglickém stylu je typický svým dekorativním vyřezáváním a tmavými barvami.

Sedací soupravy v anglickém stylu

Sedací soupravy v anglickém stylu bývají především kožené. U nás při výrobě luxusních sedacích souprav a křesel používáme speciální kůži ze Skotska, která je upravena takzvanou metodu “vytírání”. Co to znamená? Kůže je “vytřena” do efektu anglického stylu, díky kterému si zachovává exkluzivitu mezi ostatními sedacími soupravami.

Všechny sedací soupravy v anglickém stylu vám vyrobíme v rozměrech podle vašeho přání. Vyberte si klasickou nebo rohovou sedací soupravu. Zvolit si můžete také tuhost sedu a v neposlední řadě skládaný nebo hladký sedák. Sedací soupravy v anglickém stylu jsou perfektní kombinací nadčasového designu a pohodlí. Díky dokonalému rukodělnému zpracování a použitým luxusním materiálům si nepořizujete pouze kus nábytku do obývacího pokoje, ale dokonalé umělecké dílo s duší, které dodá každému interiéru jedinečnou eleganci a originalitu.

Anglická pohovka QUEEN ANNE 

Dekorace v anglickém stylu

Anglický styl zahrnuje specifické architektonické prvky, jako jsou vysoké stropy, kamenný krb, výklenky a zákoutí a je také známý pro své doplňky, které mohou přidat osobnost a eleganci do obývacího pokoje. Pod konferenční stolek patří měkký koberec a na krbovou římsu fotografie v kovových ozdobných rámech a porcelánové vázy. Nezapomeňte také na obrazy pověšené na zdi. Ideální volbou je vypodobení klidné anglické přírody, koní nebo psů. Do oken pověste záclony a hotové závěsy. Sedací soupravu ozdobte dekorativními sametovými polštářky v tmavých barvách.

Květiny v anglickém stylu

V každé místnosti zařízené v anglickém stylu nesmí chybět květiny. A to jak ty řezané, tak v květináčích. Mohutné květinové vazby se hodí do masivních váz. Drobnější květiny uložte do menších skleněných váz buclatého tvaru.

Vybírejte květiny, které mají tradiční anglické barvy, jako jsou růže, levandule, fialky a další květiny v pastelových tónech. Tyto barvy vytváří klidnou a příjemnou atmosféru. Pro dosažení autentického anglického vzhledu použijte květinové nádoby v tradičních tvarech a dekoracích, jako jsou keramické vázy, koše z proutí nebo kovové koše. Květiny mohou být umístěny na strategických místech v obývacím pokoji, jako jsou okna, stoly a police. 

Máte v místnosti krb? Naskládejte vedle něj dřevo na otop. Uložte ho do proutěné nůše nebo kovového držáku.