Jak vybrat luxusní postel? Udělejte z ložnice ráj spánku


Napsáno 30. března 2021 13:27


Kvalitní postel je poměrně velká finanční investice. Správně vybraná postel a matrace vám ale vydrží dlouhé roky. Možná celý život. Jejich nákupu proto věnujte dostatečnou pozornost. Nejste si jisti s výběrem? Poradíme vám.

Luxusní čalouněná postel ART

Spací test

Před nákupem postele zajděte do showroomu prodejce a postel si vyzkoušejte. Tento krok je velmi důležitý a rozhodně ho nepřeskakujte. Proč? Na vlastní oči uvidíte, z jakého materiálu je postel vyrobená, jak je vysoká a především si vyzkoušíte tvrdost matrace.

Výběr matrace

Ideální matrace je středně tvrdá a přizpůsobí se vašemu tělu. Každý z nás má ale jiný pocit pohodlí. Nebojte se vyzkoušet matrací více. Před nákupem si položte tyto otázky:

 

  • Chcete dvě jednolůžkové matrace nebo jednu velkou přes celou postel?
  • Zvolte si délku, šířku a výšku matrace. Výška by v ideálním případě měla být vyšší než 15 centimetrů.
  • Vyberte si, zda chcete zdravotní nebo ortopedickou matraci. Zdravotní je vhodná pro dlouhodobě ležící a alergiky. Ortopedická vám zajišťuje kvalitní oporu během spánku.
  • Jaká bude nosnost matrace? Doporučujeme počítat s přibližně desetiprocentní rezervou.

Výběr roštu

Kvalitní rošt prodlouží životnost matrace, odlehčí jejímu zatížení a rovnoměrně rozloží zátěž. Také pomáhá matraci správně dýchat a zabraňuje množení bakterií a roztočů. Některé rošty jsou polohovací. Uleví bolesti zad a uleví zatížení páteře. Anatomické zóny nabízí v jednotlivých částech různé stupně tuhosti. Působí tak v celé délce rovnoměrným tlakem a vytváří pohodlné prostředí pro nerušený spánek.

Výška postele

Při výběru výšky postele se řiďte jednoduchým pravidlem. Čím vyšší postel, tím lepší.  Nejnižší doporučená výška je 55 cm. Ideální výška je taková, kdy si po probuzení můžete na posteli sednout a spustit nohy dolů. V této poloze se vám nebude motat hlava a ulehčíte tlaku na záda a kosti. Mezi velmi oblíbené postele patří takzvané boxspringy. Jedná se o luxusní zvýšenou postel s několika vrstvami matrací a čalouněným čelem.

Materiál postele

Materiál postele vybírejte jen ten nejkvalitnější. Jaký to je? Masiv, kov, kůže nebo čalounění. Vyhněte se dřevotřísce a laminu. Postele z měkkého dřeva, jako je například smrk, borovice nebo modřín, jsou cenově dostupné a velmi oblíbené. Jejich nevýhodu je nižší životnost a měkkost. Naopak tvrdé dřevo, mezi které patří buk, dub, jasan, ořech nebo třešeň je velmi pevné a stabilní. Je také odolnější vůči rozdílům teplot a vlhkosti v interiéru.

Naše postele

Nabízíme pouze luxusní české postele vyrobené z kvalitní kůže nebo látky. Podívejte se na naši nabídku. Pokud si nevyberete, neváhejte nás kontaktovat. Navrhneme vám postel na vaše přání tak, aby splnila i ty nejnáročnější požadavky.   

Postel Selena

Tato luxusní postel je velmi elegantním doplňkem každé ložnice. Jednoduché a čisté linie se hodí do moderních interiérů. Postel Selena je vyrobena ve stylu boxspring s několika vrstvami matrací a čalouněným čelem. Jistě oceníte také praktický úložný prostor, který je přístupný z bočních stran a zabezpečuje dokonalé odvětrání postele.

Postel Rest

Jednoduchý a minimalistický design. Těmito znaky se vyznačuje čalouněná postel Rest. Nabízíme ji v různých druzích kůže, látek nebo také v originální 3D kožence. Nožičky si můžete vybrat dřevěné nebo kovové. Unikátně řešené vysoké čelo má konstrukci z aglomerovaných materiálů, na které jsou nainstalovány PUR pěny vysoké kvality. Co to znamená? Pohodlně se o něj opřete i bez polštářů.

Postel Proxy

Postel Proxy je opravdovou známkou luxusu. Je výjimečně krásná a ozdobí každý interiér. Nejvíce se ale hodí do moderně zařízené ložnice. Nabízíme ji v různých druzích kůže, látek nebo v neposlední řadě také v originální 3D kožence. Nožičky si můžete vybrat dřevěné nebo kovové. A stejně jako postel Rest má speciální čelo, které je velmi pohodlné i bez polštářů a zajistí vám kvalitní spánek.

Postel Sophia

Postel Sophia dodá vaší ložnici punc výjimečnosti. Její robustní, hladké a čalouněné čelo v kombinaci s elegantním designem se perfektně hodí do většiny současných moderních ložnic. Barvu látky i styl nožiček si můžete zvolit dle vlastního vkusu. 

Celou nabídku luxusních postelí najdete na našem webu. Jaká se vám líbí nejvíce?