Jak vybrat luxusní sedací soupravu?


Napsáno 15. července 2020 09:19


Sedací souprava je většinou prvním předmětem, na kterém ulpí pozornost každého příchozího. Míra komfortu, jaký nabídnete vašim návštěvám, je rozhodující v tom, jak se budou návštěvy cítit u vás doma a zda se k vám ještě vrátí. Podívejte se, jaké sedací soupravy nabízíme a která by se hodila právě vám.

Jak vybrat tu pravou sedací soupravu

Stejně jako typů tohoto kusu nábytku, i druhů a zpracování je na trhu celá řada. Jelikož mluvíme o dominantě obývacího pokoje, výběr sedačky bychom neměli podcenit a už vůbec bychom ho neměli nechávat na konec celého zařizování. Právě pohovka je tím, co na první pohled upoutá pozornost ze všeho nejdříve. Ať vám proto nejen ladí, ale je také dostatečně komfortní a pro rodinu vyhovující.

Než se pustíte do výběru

Výběr sedací soupravy může a nemusí být příliš zdlouhavý. Pokud si na začátku odpovíte na několik otázek, které vám mohou nabídku rapidně zúžit na žhavé favority, ušetříte nejen čas, ale také nervy a možná i finance. Především si odpovězte na následující:

  • Kolik prostoru mám pro sedací soupravu vymezeno?

  • Jaké jsou mé finanční možnosti, respektive jaká je maximální cena, kterou jsem ochoten za sedačku dát

  • Kolik členů domácnost má a očekávají se větší, častější návštěvy?

  • Jak často bude sedací souprava využívána? Bude to denně, nebo spíše příležitostně?

  • Vyžaduji úložný prostor, nebo není prostor pod pohovkou zapotřebí?

  • Potřebuji, aby byla rozkládací, nebo mám doma pokoj pro hosty, který by přespávání návštěvy řešil?

Tvar rozhoduje

Vůbec první věcí, na které při výběru sedací soupravy záleží, je její tvar. Do tohoto kritéria mluví prostor, jenž je pro sedačku vymezen. Dovoluje vám koupit velkou pohovku do tvaru písmene U, nebo máte prostor pouze na tradiční třímístnou alternativu?

Sledujte materiál

Klíčový je také materiál, který vás zajímá hlavně v případě, máte-li dítě nebo domácího mazlíčka, který ustavičně přebývá právě na gauči. V obou případech potřebujete, aby byla látka sedací soupravy dobře omyvatelná a něco vydržela. Zatímco u psů a koček se vyplatí mít koženou verzi, ze které se dobře odstraňují chlupy, u dětí stojí za zvážení textilní, která nepropouští tekutiny.

Vedlejší funkce a vzhled

V neposlední řadě se dívejte na vzhled pohovky. Musí vám hezky zapadnout do zbytku interiéru. V souvislosti s vzhledovou stránkou stojí za zmínku i její vedlejší funkce, kam spadá například úložný prostor nebo možnost sklopit opěrky. Obě věci jsou však záležitostí osobního vkusu a individuálních preferencí

Sedací soupravy v moderním stylu

Moderní sedací soupravy jsou jednoduché a designově čisté. Patří sem nejen rohové sedací soupravy, ale také luxusní sofa. Moderní pohovky jsou často skládací a rozložitelné, zahrnují úložné prostory a další vychytávky. Nabízíme například sestavy, které mají vestavěnu USB zásuvku na nabíjení elektrických zařízení. Podnožky a područky některých modelů je možné upravovat, posouvat a vyklápět.

Moderní styl sedaček je vhodný pro větší rodiny nebo domácnosti, kde se často konají večírky a větší sešlosti. Zamiluji si jej lidé každého věku.

Sedací soupravy klasického stylu

Klasické sedací soupravy jsou navrženy s velkým důrazem na pohodlí. Z toho důvodů je jejich opěradlo vyšší, než u jiných souprav. Sedačka tak drží tělo ve vzpřímené poloze a umožňuje dlouhý pohodlný odpočinek.

Klasické sedací soupravy jsou pohodlné pro jakoukoli činnost: sledování televize, popíjení kávy, relaxaci a jsou také příjemným útočištěm častých návštěv.

Anglické sedací soupravy

V našem katalogu najdete také anglické sedací soupravy v retro stylu. Kůže je upravovaná ruční metodou vytírání. Při objednávce je možné určit si tuhost sedu a provedení opěradla. Anglické sedací soupravy jsou elegantní a působí luxusním dojmem. Hodí se do honosných prostor, například do kanceláří.

Jedná se o soupravy nejvyšší kvality a je nutné se o ně řádně starat. S dobrou péčí vydrží celá desetiletí.

Sedací soupravy z broušené kůže

Broušená kůže je velmi zajímavý materiál. Zejména po estetické stránce. Broušená hovězina má nepravidelnou barevnou strukturu, která se liší podle toho, jaký život žilo zvíře, z nějž kůže pochází. Souprava se musí držet v suchu, ošetřovat gumovým kartáčem a impregnovat.

Oproti hladké kůži však nabízí větší komfort, hlavně v zimě. Broušená kůže hřeje a je příjemnější na dotek.

Sedací soupravy z broušené kůže doporučujeme všem milovníkům přírodních barev, originálního designu a nevšedních doplňků. Pro její údržbu si však zjistěte různé způsoby, jak vyčistit koženou sedací soupravu, abyste si neopatrností luxusní sedačku nepoškodili.