Mezinárodní veletrh IMM Cologne Kolín nad Rýnem – trendy pro rok 2020


Napsáno 23. ledna 2020 11:09


Mezinárodní veletrh IMM Cologne Kolín nad Rýnem – trendy pro rok 2020

IMM Cologne Kolín nad Rýnem je zrcadlovým obrazem současných trendů v oblasti interiérů a demonstruje vynalézavost výrobců nábytku. Všichni souhlasí s tím, že chceme žít lépe: pohodlněji, stylověji, efektivněji využívat prostor. V dnešní době je také pro stále více lidí velmi důležitá udržitelnost výrobních zdrojů. A v neposlední řadě použití „chytrých technologií“ k našemu prospěchu. Technický pokrok je nezadržitelný a tak stále více ovlivňuje i sekci sedacího nábytku.

Současným největším trendem je kompaktní sedací souprava orientovaná nejen na design. Zvláštní pozornost je věnována ergonomii sedu.

 

Mezi barevnými trendy v designu interiéru dominuje hnědá barva. Je to barva s nejsilnějším dopadem, protože ji lze použít jak neutrálně, tak i lehce avantgardně. Celkově jsou odstíny hnědé zodpovědné za útulnost, a proto jsou v současné době tak populární. Celkový trend designu interiéru inklinuje na následující sezónu spíše k tmavým barvám, od tmavě zelené přes hnědou až po černou. Minimalistický styl zůstává věrný světlejším a přirozenějším odstínům.

 

Stejně jako v minulých letech dominuje u kožených sedacích souprav návrat k přírodním materiálům, jak lze vyčíst i z dominantnosti hnědé barvy. Stále větší oblibě se těší luxusní broušená kůže, která poskytuje maximální komfort. Ať už plánujete rohovou sedací soupravu, sedací soupravu do „U“ nebo jednoduchou pohovku s křesly, nové modely Vás jistě potěší. Jak svým designem tak také použitými materiály.

Ani látkové sedací soupravy se nekrčí v koutku. Díky neustálým inovacím a použitým technologiím se používané látky neustále zdokonalují a poskytují svým uživatelům komfort a kvalitu.

Po oblečení je dnes zařízení interiéru ukazatelem životního výrazu číslo jedna. Nejsme jen to, co nosíme, ale i to jak žijeme. Díky tomu je každý prvek v interiéru vyjádřením sebe sama.