Méně je více: Zařiďte si obývací pokoj v minimalistickém stylu


Napsáno 2. června 2022 23:04


Máte kolem sebe rádi dostatek prostoru, neholdujete zbytečným dekoracím a neradi utíráte prach? Pak si zamilujete minimalistický styl.

Jak vypadá minimalistický styl

Minimalistický styl poznáte podle toho, že je interiér vybaven velmi prakticky. Každá věc má svůj účel a své místo. Nic zde není navíc. Dalším poznávacím znakem jsou velmi kvalitní materiály. V minimalistickém prostoru se nic neschová a proto musí každý kousek působit precizním dojmem.

Dekorace v minimalistickém stylu

Zařídit si interiér v minimalistickém stylu neznamená, že bude vypadat jako vězeňská cela. Prostor kolem vás by měl být útulný, teplý a tichý. Vyhněte se ale zbytečným lapačům prachu, přeplněným knihovnám, zdobeným záclonám a těžkým závěsům. Místnost raději ozdobte květinami, vonnou svíčkou ze sojového vosku, designovým difuzérem nebo zajímavým obrazem.

Barvy a tvary v minimalistickém stylu

K minimalistickému stylu patří jemné pastelové barvy a odstíny bílé, šedé, béžové, černé nebo hnědé. Stejně tak tvary nábytku by měly být co nejjednodušší, aby vše působilo elegantním, vzdušným, kvalitním a praktickým dojmem. Všechny potřebné věci uložte do zásuvek a skříněk, kde nebudou na očích.

Obývací pokoj v minimalistickém stylu

Základním prvkem obývacího pokoje je sedací souprava. Luxusní sedací souprava musí být vyrobena z velmi kvalitních materiálů a precizně šitá. Bude totiž první věcí, na které ulpí zrak každého v místnosti. Zvažte koupi moderní sedací soupravy na míru. Ta bude splňovat všechny vaše požadavky a navíc se stane originálním kouskem ve vaší domácnosti.

Nábytek v minimalistickém stylu

Minimalistický interiér musí dýchat. Do vašeho moderního bydlení si nepořizujte množství skříní, obývací stěnu ani masivní nábytek. V obývacím pokoji vám postačí konferenční stolek a jednoduchý stolek pod televizi. Sedací soupravu můžete doplnit relaxačním křeslem v tmavším nebo světlejším odstínu než je pohovka. Taková kombinace dodá místnosti šmrnc.