Židle jako designový doplněk interiéru


Napsáno 2. června 2022 23:34


Kdo má židli, ten bydlí. Jak vyberete ten pravý designový kousek do vašeho interiéru? Poradíme vám.

Jak vybrat židli do interiéru

Židle je designový kousek, který designové architekty opravdu baví. Proč? Židle jsou tím nejtvárnějším kusem nábytku. Množství barev, tvarů a materiálů je téměř neomezené. Než se pustíte do nákupu židle, odpovězte si na následující otázky:

  • Kolik židlí potřebujete?

  • Jaké jsou vaše finanční představy a možnosti?

  • V jakém stylu je zařízený váš interiér?

  • Jaký materiál židlí preferujete?

  • Jste spíše moderní nebo konzervativní?

Zúžíte tím nekonečné možnosti a bude se vám lépe vybírat.

Odlehčené designy židlí

Odlehčené designy působí velmi vzdušně a lehce. Nenechte se ale mýlit. Nosnost těchto židlí je kolem 120 kilogramů. Některé židle jsou vyrobené z tvrzeného plastu, exotického dřeva nebo tvrzené oceli. Velmi vzdušným a přesto kvalitním dojmem působí naše moderní křeslo Kanu.

Židle v retro stylu

Židle v retro stylu jsou roztomilým doplňkem, který ozvláštní každý interiér a dodá mu šmrnc. Zpravidla mají čalounění a plastovou nebo kovovou konstrukci. Ve stylu 60. let se inspirovalo takzvané vajíčko. Tato židle má jednu nohu na podstavci nebo na pojízdných kolečkách. Z naší nabídky se jedná například o křeslo Lobo.

Moderní židle

Moderní židle jsou praktické do větší jídelny nebo k širokému stolu. Proč? Mají podpěrky rukou, které jsou sice velmi praktické, ale trochu zmenšují prostor kolem sebe. Pokud máte v místnosti dostatek místa, budou krásnou ozdobou interiéru. Jak by se vám líbilo například moderní křesílko Cactus nebo Zilly?

Kožené židle

Kožené židle se perfektně hodí do honosných anglických interiérů. Ty se vyznačují tmavým dřevem, mohutnými materiály, starožitnými doplňky a těžkými látkami. Pokud chcete interiér trochu odlehčit, vyberte si koženou židli v moderním provedení. Ideálním zástupcem tohoto stylu je křesílko Karin. Milovníkům mohutnějších konstrukcí doporučujeme křeslo Rico nebo Louise.

Různé styly židlí

Nebojíte se odvážných kombinací? Pořiďte si každou židli v jiném stylu. Kombinovat můžete barvy, styly i materiály. Velmi dobře také vypadají židle v kombinaci s taburetem nebo stoličkou. Držte se ale pravidla, že by židle měly ladit se zbytkem interiéru a nekombinujte více jak tři barvy.

Celou nabídku židlí a křesílek najdete na našem webu. Nebo nás navštivte osobně na prodejně. Rádi s vámi vybereme kousek, který se bude dokonale hodit do vašeho interiéru.